preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Feričanci

 > Naslovnica
Vijesti

Posjet izložbi „Isidor Kršnjavi – graditelj hrvatskog kulturnog prostora“

Autor: Tena Turza, 1. 5. 2022.

Učenici sedmih i osmih razreda naše škole posjetili su u utorak 26. travnja izložbu posvećenu Isidoru Kršnjavom. Izložba je pripremljena povodom održavanja manifestacije „Dani Isidora Kršnjavog“ u Feričancima.

Učenike je dočekala Božena Martinović Benić, članica Ogranka Matice hrvatske u Feričancima te održala zanimljivo predavanje o životu i djelovanju Isidora Kršnjavog. Učenici su saznali da je Isidor Kršnjavi rođen baš u Feričancima 22. travnja 1845. godine, a kršten u Našicama. Najviše im se svidjela jedna Isidorova reforma – uveo je ljetne praznike za učenike tijekom srpnja i kolovoza. Zbog njegovih brojnih reformi i zalaganja za razvoj kulture na području Hrvatske, možemo ga smatrati vizionarom ispred njegova vremena.

Zahvaljujemo članovima Ogranka Matice hrvatske u Feričancima na pripremljenoj izložbi i održanom predavanju te se veselimo budućoj suradnji!

Tena Turza Konjetić, učiteljica povijesti

 
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Feričanci / Trg Matije Gupca 9, HR-31512 Feričanci / www.os-vnazora-fericanci.skole.hr / ured@os-vnazora-fericanci.skole.hr
preskoči na navigaciju