preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Projekti i akcije

Caritas

 

„Bliži se Božić,i svi mu se veselimo. Većinom zbog poklona.

A potom  zbog hrane, slatkiša i ostaloga. Pomalo smo zaboravili.

 

Caritasov volonteri     

 

Pravi smisao Božića i Kršćanskoga života. U ove dane najviše bi trebali pomagati onima koji nema ju dovoljno za dostojan Božić. Kako materijalno tako i duhovno.“ Upravo su o tom razmišljale volonteri župe Feričanci, kada su došli

 na ideju o velikoj humanitarnoj akciji. Željeli su nekako potaknuti narod da pripomogne, a da to nebude nešto previše skupo i previše zahtjevno. Najprimaljivije im je nekako bilo kreativno stvaralaštvo, pa su se odmah prihvatile posla. Prikupljali su razne prirodne materijale ka što su npr. Šišarice,orasi,borove grančice,suho cvijeće….

A bilo je tu i: raznih mašnica,kuglica,naljepnica,svjećica,šljokica,sprejeva itd.

Kada je sve to prikupljeno zabava je mogla početi. Svi su se sastali u kući tete Josipe. Bilo je tu i djece i odraslih i svi su se jednako potrudili. U zraku se osjetio miris kuhanog vina (za odrasle) i čaja od kamilice (za djecu).  bIlo je zbilja veselo. Napravili smo razne vjenčiće, svječnjake i ostale zanimljive dekoracije. Sutradan ujutro teta Josipa se okušala u trgovačkom poslu pa je na tržnici prodavala naše ukrase. U manje od sat vremena sve je prodano. Teta Josipa je morala obećati ljudima da će biti još vjenčića u nedjelju ispred crkve.

Rečeno-učinjeno. Ponovno smo se sastali i marljivo radili, a u prodaju smo „ubacili“ i svječnjake koje su radili učenici naše škole. U nedjelju poslije mise sve je rasprodano u najbržem mogućem roku. Osmijeh  nije silazio s naših Lica. Bili smo presretni što ćemo moći uljepšati Božić ljudima i što će za Božić svatko biti sretan.    

No to nije sve potrudili smo se posijati i pšenicu koju ćemo također prodati našim mještanima. Sav prikupljeni prilog od prodanih vjenčića i pšenice upotrijebit ćemo za posjet starim i nemoćnim osobama u našem mjestu. Obradovat ćemo ih i skromnim poklonima i nastojati ih razveseliti u blagdansko vrijeme.
Prijevoz putnika

Priloženi dokumenti:
PUTNICI- dovoz odvoz 2021-22..pdf


TJEDAN ŠKOLSKOG DORUČKA

 


UPUTE

Raspored zvonjenja

Priloženi dokumenti:
RASPORED ZVONJENJA 2021.-2022..pdf


Školska ambulanta


Drugi materijali

Popis udžbenika

e-Dnevnik


Katalog knjižnice

Za pretraživač kataloga knjižnice kliknite ovdje.


Jelovnik

Jelovnik školske kuhinje možete pogledati ovdje


Tražilica


preskoči na navigaciju