preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Feričanci

 > Naslovnica
Vijesti

Pretprijave za upis u prvi razred za školsku 2022./2023. godinu

Autor: Mirjana Bilić, 2. 2. 2022.

Obavijest roditeljima djece dorasle za upis u I. razred u školskoj 2022./2023. godini

Počele su pretprijave za upis u prvi razred osnovne škole.  Zakonski obveznici su djeca rođena od 1.4.2015. do 31.3.2016.djeca kojoj je u školskoj godini 2020./2021. odgođen upis u prvi razred osnovne škole.

Temeljem  Plana upisa djece u prvi razred osnovne škole za školsku 2022./23. godinu  na području  Osječko-baranjske županije obavještavamo sve roditelje, koji prema mjestu boravka pripadaju upisnom području Osnovne škole Vladimira Nazora Feričanci, da su obavezni izvršiti predprijavu djece kako bi škola mogla izvršiti evidenciju za preglede za upis u prve razrede.

Molimo roditelje da do 11. veljače 2022.  prijave svoje dijete za pregled prije upisa u prvi razred na broj telefona: 091 2603018 (tajništvo škole)  u vremenu od 8,00 – 14,00 sati.  Nije potrebno dolaziti u školu i dovoditi dijete.

Za prijavu djeteta potrebno je dati sljedeće podatke:  prezime i ime djeteta,  datum rođenja, mjesto rođenja, adresu stanovanja, prezime i ime roditelja, OIB djeteta  te kontakt telefon roditelja. 

Prijavu djeteta možete izvršiti i na e-mail adresu pedagoginje škole: mirjana.bilic.skole.hr@gmail.com  Pregledi prije upisa u prvi razred će se obavljati u školi i u Domu zdravlja Našice  kod dr. Miškulin, o čemu ćete biti naknadno telefonom obaviješteni.

Ukoliko je Vaše dijete rođeno nakon 31. ožujka 2016. a želite da školske godine 2022./2023. krene u prvi razred, trebate podnijeti Zahtjev za prijevremeni upis u prvi razred Upravnom odjelu za obrazovanje u Osječko-baranjskoj županiji (Tihomir Štefančić, Upravni odjel za obrazovanje, Županijska 4, 31 000 Osijek, 031 221 624, obrazovanje@obz.hr) do 31. ožujka 2022. Zahtjev možete ga pronaći u prilogu ove obavijesti ili na www.obz.hr     Napominjemo da roditelj može ovaj zahtjev podnijeti samo za dijete koje do kraja tekuće godine navršava šest godina.                       

Zahtjev za odgodom upisa na jednu godinu podnosi Stručno povjerenstvo škole (čini ga stručna služba škole i liječnica školske medicine), tako da je nužno dijete dovesti na pregled. Prema Pravilniku o postupku utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta, učenika te sastavu stručnih povjerenstava (NN 67/2014.) čl. 9 stavak 2 odgoda se predlaže:

  • ako stručno povjerenstvo procijeni na temelju neposrednoga pregleda i dostavljene dokumentacije o psihofizičkom stanju djeteta da bi odgoda upisa pozitivno utjecala na djetetov psihofizički razvoj,
  • ako se dijete nalazi ili će se početkom nastavne godine nalaziti na liječenju ili rehabilitaciji u zdravstvenoj ustanovi u trajanju duljem od mjesec dana, ali samo u slučaju da u zdravstvenoj ustanovi u kojoj će se dijete liječiti/rehabilitirati nije organizirana nastava ili ako je dijete uključeno u rehabilitacijske postupke koji će prema procjeni stručnjaka značajno utjecati na njegov psihofizički razvoj

Djeca s već utvrđenim teškoćama u razvoju trebaju pristupiti utvrđivanju psihofizičkog stanja radi upisa u prvi razred osnovne škole u vremenu od 1. veljače 2022. do 15. travnja 2022. kako bi im se pravovremeno odredila programska i profesionalna potpora. Molimo roditelje da prilikom prijave predoče Nalaz i mišljenje Jedinstvenog tijela vještačenja ili najnoviji specijalistički nalaz.

Prema pravilima predprijave i upisa u prvi razred, djeca koja ne pripadaju upisnom području naše škole, a žele se upisati u nju trebaju se predprijaviti i pregledati u školi kojoj pripadaju prema prebivalištu odnosno boravištu, a kasnije mogu podnijeti našoj školi Zahtjev za upis u drugu školu.  Zahtjev odobrava ravnatelj i može ga odobriti samo u slučaju da upis djece iz drugih upisnih područja ne dovodi do povećanja broja odjela u našoj školi.  U slučaju da živite na našem upisnom području a dijete upisujete u drugu školu, molimo Vas da nam se javite.

Popis ulica i naselja upisnog područja OŠ Vladimira Nazora Feričanci:

1. FERIČANCI popis ulica: Antunovac,  Brkićev Arman, Dore Pejačević, Ferićeva, Josipa Kozarca, Kolodvorska, Mirogojska, Osilovačka, Petrovac, Trg Matije Gupca, Valenovačka, Vinogradska, Zrinsko - frankopanska,  Zvekanov kut 

2. VALENOVAC – Braće Radića, Vikend zona  

3. VUČJAK  FERIČANAČKI – Đurđenovačka cijela ulica

4. GAZIJE –  Vladimira Nazora

5. GORNJA MOTIČINA –  Mladena Vidovića, Slavka Banića    

6. DONJA MOTIČINA - popis ulica: Bana Josipa Jelačića, Braće Radića, Istarska, Ivana Gundulića, Ivana Mažuranića, Matije Gupca, Pavleka Miškina, Športska, Vinogradska   

7. SEONA – Zrinskih i Frankopana, Šipovačka, Raškovac, Kranjčevo brdo, Kod našičkog vodovoda

Plan upisa djece u prvi razred osnovne škole za 2022./2023. školsku godinu te potrebne obrasce (prijevremeni upisi,  zahtjevi roditelja) dostupni su i  na web  stranici Ureda državne uprave: www.udu-obz.hr.

Pedagoginja škole: Mirjana Bilić

Ravnatelj škole: Marko Knežević, prof

Priloženi dokumenti:
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Feričanci / Trg Matije Gupca 9, HR-31512 Feričanci / www.os-vnazora-fericanci.skole.hr / ured@os-vnazora-fericanci.skole.hr
preskoči na navigaciju