preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Vijesti

Domovinski rat trajna vrijednost

U ponedjeljak 13. prosinca 2021. našu su školu posjetili članovi Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata „Orao“ Orahovica – Našice povodom realizacije projekta „Domovinski rat trajna vrijednost“ koji Udruga provodi već dugi niz godina. Cilj je projekta promicanje istine o Domovinskom ratu, a namijenjen je učenicima osmih razreda.


Udrugu specijalne policije iz Domovinskog rata „Orao“ Orahovica – Našice predstavio je njihov predsjednik Damir Solić, a predavači su bili i Damir Ćorluka te Marijan Grabež. Nakon uvodnog pozdrava učenicima je prikazan kratak film s interaktivnom kartom i najvažnijim događajima iz Domovinskog rata. Uslijedilo je predavanje o ulozi specijalne policije u Domovinskom ratu, s posebnim naglaskom na orahovački, feričanački i našički kraj. Članovi Udruge posvjedočili su o vlastitim iskustvima iz Domovinskoga rata te se prisjetili vlastitih suboraca i prvih žrtvi iz naših krajeva.

Nakon predavanja, predstavnici osmih razreda s učiteljicom povijesti i članovima Udruge uputili su se prema Spomen-obilježju hrvatskim braniteljima u Feričancima gdje su zapalili svijeće za sve hrvatske branitelje.

Članovi Udruge ravnatelju naše škole, Marku Kneževiću, uručili su knjigu „Specijalna policija u Domovinskom ratu“. Knjiga je uručena i našoj knjižničarki Mariji Cvek kako bi učenici i u školskoj knjižnici mogli nešto više saznati o ulozi specijalne policije u Domovinskom ratu.

Tena Turza Konjetić, učiteljica povijesti

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Tena Turza   datum: 22. 12. 2021.

Prijevoz putnika

Priloženi dokumenti:
PUTNICI- dovoz odvoz 2021-22..pdf


TJEDAN ŠKOLSKOG DORUČKA

 


UPUTE

Raspored zvonjenja

Priloženi dokumenti:
RASPORED ZVONJENJA 2021.-2022..pdf


Školska ambulanta


Drugi materijali

Popis udžbenika

e-Dnevnik


Katalog knjižnice

Za pretraživač kataloga knjižnice kliknite ovdje.


Jelovnik

Jelovnik školske kuhinje možete pogledati ovdje


Tražilica
preskoči na navigaciju