preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Vijesti

Poštovani roditelji,

učenici koji su školske 2020./21. godine završili 4. razred  u Matičnoj školi Feričanci (sadašnji 5. razredi) odabrani su za sudjelovanje u provedbi Međunarodnog istraživanja razvoja čitalačke pismenosti.


U istraživanju sudjeluju učenici iz 60 zemalja.

Nositelj istraživanja u Republici Hrvatskoj je Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja uz odobrenje i podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Roditelji /skrbnici odabranog razrednog odjela daju suglasnost za sudjelovanje učenika u istraživanju čitalačke pismenosti.

Učenici su upoznati s istraživanjem te su im uručeni obrasci Suglasnosti u tiskanome obliku s uputom da ih daju roditeljima/skrbnicima na uvid i vrate potpisane u školu sljedećeg radnog dana.

Sudjelovanje vašeg djeteta omogućit će unapređenje obrazovnog sustava u Republici Hrvatskoj. 

Detaljnije informacije  se nalaze u privitku:       

  • prezentacija u kojoj se ukratko opisuje PIRLS istraživanje (u kojoj su prikazani primjeri zadataka čitalačke pismenosti, a istaknuta je i važnost sudjelovanja svakoga učenika);
  • Izjava o zaštiti podataka vezano za istraživački materijal koji ispunjavaju učenici za  'papir i olovka' provedbu ili tiskani PIRLS
  • Izjava o zaštiti podataka za Upitnik za roditelje u kojoj je detaljno objašnjeno postupanje s podacima koji se prikupljaju ovim upitnikom (na uvid roditeljima/skrbnicima).


Cilj ovih aktivnosti je motivirati roditelje za davanje suglasnosti za sudjelovanje njihove djece u PIRLS istraživanju, kao i za njihovo ispunjavanje Upitnika o učenju u ranoj dobi (upitnika za roditelje).

 

Školski koordinator u istraživanju PIRLS 2021 :

Mirjana Bilić, pedagoginja školePošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Mirjana Bilić   datum: 12. 10. 2021.

Prijevoz putnika

Priloženi dokumenti:
PUTNICI- dovoz odvoz 2021-22..pdf


TJEDAN ŠKOLSKOG DORUČKA

 


UPUTE

Raspored zvonjenja

Priloženi dokumenti:
RASPORED ZVONJENJA 2021.-2022..pdf


Školska ambulanta


Drugi materijali

Popis udžbenika

e-Dnevnik


Katalog knjižnice

Za pretraživač kataloga knjižnice kliknite ovdje.


Jelovnik

Jelovnik školske kuhinje možete pogledati ovdje


Tražilica
preskoči na navigaciju